En vanlig fredag

På eftermiddagen kom Linn och Lira och hälsade på en stund. Lira hade varit på jobbet, första dagen efter semestern, och behövde koppla av med lite bus med Dorran. Lira hade skött sig exemplariskt, duktigt av en 12 veckors valp att kunna vara med på jobbet en hel dag!


 image90
Larven gör en Dorran, dvs badar i skottkärran.
 image91
Blåsa bubblor är kul!


Pappa kom hem i måndags, eventuellt rymde han, han hade nämligen patientarmbandet på sig. Han bor här hos mig nu, ibland får han dagpermis och är hemma några timmar.

Jag och pappa bestämde oss för att grilla ett par hamburgare, Estrella hjälper till.

image92

Dagarna går sin gilla gång inne hos hönsen. I dag var det så varmt att jag inte kunde låta bli att fixa en liten rastgård ute till Gunilla och kycklingarna. De gillar att sprätta och gräva. De sover tillsammans med de andra, så de tycker inte att det är något konstigt. Fanny och Oliver är väldigt intresserade av kycklingarna, de går gärna in och tittar på dem.

Gunilla vaktar dem som en hök, skulle något hända kommer Gunilla att vinna, det är jag säker på, jag har ett rött nyp i mitt lillfinger, inte hål men nästan. De här kycklingarna blir nog svåra att få tama, Gunilla går emellan hela tiden.

För vaktlarna var det helt nytt med kycklingar, de sover ju för det mesta ute. Men jag har en lite dum könsfördelning just nu, två tuppar och tre hönor, de parar sig hela dagarna så jag tvivlar på att det märkte av att de hade besök. Någon av dem blev irriterad över att kompostgallret helt plötsligt var i vägen, tror det var Kompis, men hon bara tryckte sig igenom och rusade vidare. Linn la vaktlägg i kläckaren i dag, hoppas att det blir nån höna till mig. Lagom till midsommar kläcks de.

image93
Kycklingarna växer fortare än raskt och är mycket försigkomna. De pilar ut och in genom kompostgallret, men är lydiga och kommer blixtsnabbt om Gunilla kallar.

Oliver har fullt sjå att växa ut sina nya fjädrar, han förändras nästan dagligen. När det orange-svarta i nacken höll på att växa ut såg han ut som Pigge Piggsvin, helrolig. Så här ser han ut just nu:
image94
Oliver, min prins, funderar.

Kommentarer
Postat av: Linn

Vilken fin fredagsrapport. Kul med alla fina bilder :)

2008-05-31 @ 08:30:10
URL: http://linnstarbrant.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0