Nya familjemedlemmar

Nu har Stures kyckling och kompis kommit!

De bor inne i en kaninbur på mitt skrivbord, de behöver växa till sig och få full fjäderdräkt innan de kommer ut i kylan.

 image24
Stures och Kims lilla kyckling.
 image25
Här är den oxå.
 image26
Kompisen sitter i matskålen och dricker vatten.
 image27
Här ligger de och myser tillsammans.

Dagens motto

Hellre kackel i kojan än kack på dojan!

Dorran tränar inför WT

 Efter ett tränings-pass i trädgården blev Dorran varm och svalkade sig i skottkärran, som vanligt.

Det var förresten så här vi tränade inför flattemästerskapet då Dorran fick 19 av 20 på vattenapporteringen!
 image21
 Blir det bra så här! image22

Nu blir vi med kamin!

 Det börjar det bli lite kallt så vi tänkte att vi skulle ha en kamin.  Så här ser det ut efter steg 1. Det översta hålet är efter den kamin som en gång stod där och det andra hålet är till den nya kaminen. image16
 Nu har Dennis varit här och satt igen det gamla hålet och putsat. image17
 Och nu har Lisa kladdat på lite vitfärg.  image18
 Dennis blev så trött efter putsandet att han tog med familjen på en veckas semester på Cypern. När han kommer tillbaka ska golvet helst vara målat. Det ser ut så här nu.

Plastmattan slet jag och Disa bort för några veckor sedan. Vi drog upp 1 000 spik och lika många hål ska spacklas. Sedan ska golvet täckmålas med en ljusgrå färg.
 image19
 Så här ser kaminen ut. image20

Sture hälsar!

 Mina vaktlar ser ut som fyra raggsockor och så har vi Sture. Han var visst lite tidigare i sin ruggning än de andra, nu ser han piggast ut av dem alla med nya, varma fjädrar på sin lilla kropp. När jag kom med dagens gräsklipp till dem kom Sture springande som en pil. Undrar hur gammal han kan bli!
 image14
Raggsockan Ture
 Annars går det sin gilla gång i Hönsgården. Nougat och Ludde putsar varandra och äter och busar. De är lite bekymrade över att morgonsolen tar längre tid på sig nu, de hoppar upp på ett tak och väntar otåligt på de första strålarna.
 image13
Tog du med dig solen?
 Oliver, min prins, kämpar på med sina nya fjädrar. Han har en bred roströd strimma på ryggen (som ska hamna på bröstet så småningom, hur nu det går till). I morse tyckte jag att det hade hänt något med hans huvud, det ska ju bli en kindsköld där i svart och gult som han flörtar med, och hotar sina fiender med också, skulle jag tro, men han har inga sådana bekymmer.
 image15

Stoppa pressarna!

Sture har fått en kyckling i alla fall! Marie ville inte säga något för den var lite skruttig, men nu verkar den må bra.

Att vara inne i en bur passade inte Sture alls, han är nu ute igen. Några dagar med vila, värme och vitaminer verkar ha gjort honm gott.

Sture är trött

I går låg Sture ner ute i hägnet så jag tog in honom. Han får värme och vitarminer. Vi får se om han klarar sig eller om det är det sista.

Livet i hägnet fortsätter som vanligt. En skata orsakade lite oro men det lugnade sig när den försvann. Oliver hoppade upp på sin sittpinne för att kontrollera hotet närmare (eller var han feg och sökte skydd...) En av Stures fruar jagade Ture, kaninerna åt sin frukost, grannens katt kom och hälsade på som vanligt. Det låg ett ägg i en liten håla.

Tyvärr blev det inget av Stures tre ägg i kläckaren.

RSS 2.0