Nya tider!

Nu är det slut på det fria (och panka) livet. På onsdag börjar jag jobba på Bjärefågel. Jag ska hålla på med hemsidan, en ny webbutik, order, fakturering, lite löner vid behov, statistik, utveckla hundmaten, fota produkter m m. På ett litet företag får man göra lite allt möjligt, och det passar mig bra.

Det var en snabb rekrytering: annons på lördagen, ringde på tisdagen, intervju onsdagen, möte med personal torsdagen och besked att jag fick jobbet på fredag eftermiddag, börjar onsdagen veckan efter. Puh!

Trots att det gick så snabbt har jag hunnit tänka en hel del. Jag tror att det kommer att bli riktigt roligt att jobba där. Jag tycker att det är en bra produkt. Jag trivdes jättebra med de som sitter på kontoret, de två jag träffade. Produktionschefen var på ripjakt i Jämtland så honom träffar jag väl på onsdag. Vi blir alltså fyra totalt.

Det är inte så mycket att välja på heller. Utan pengar kan jag inte köra igång som hundfysioterapeut. Det måste till en del marknadsföring för att folk ska veta att jag finns. Jag har förhandlat mig till en dag ledigt i veckan, då ska jag hålla på med hunderiet.

Premiär!

I dag (läs söndag) har vi begått premiär i dubbel mening; säsongens första jakt och vår första andjakt. Vi har jagat lite änder tidigare, på Vegeholm, men då var det även fasan.

Klockan ringde vid 6, endast jag och tomten var vaken. Hundarna låg kvar i sängen, jag fick ropa på dem när deras mat var klar! En timme senare bar det av till Barsebäck.

Det blev bara två såter för vår del, efter lunch valde vi att efterapportera i mossen. Första såten var bara jobb för apportörer. Matilda hämtade en and. Dorran satt och hetsade upp sig och pep när det smällde, illa.

Andra såten var det jobb för Matilda, hon stötte i en kanal som gick runt en sjö, Dorran fick också hjälpa till. Sedan var det apportering, lunch och efterapportering. Det var jättejobbigt att gå där i mossen, högt med vass och brännässlor.

Matilda överraskade med att visa sig vara en utmärkt eftersökshund med en energi som man får leta efter! Jag är jättenöjd med henne. Dorran blev trött men kämpade ändå på. Tror inte att det hjälper henne att hon hetsar upp sig, måste göra något åt det. Till Dorrans försvar måste jag påminna om att hon är skendräktig. Vi har även en del att träna på, jag ska lära henne lite tecken, hon kan inte det alls. Jag tror att hon kan hjälpa Matilda med att stöta lite fågel, på så sätt får de jobba båda två.


Jösses vad trött man är efter en hel dags jakt!


Här är en till!


Senaste familjemedlemmen!


Höna-Pöna som kläcktes natten till söndagen. En liten dvärgkochin som Alba har ruvat fram.


Sötnosen med adoptivmamma Alba. Kom ihåg att kameran lägger på 10 kilo, fatta vad det
gör på en sån liten!Estrella fångar dagen genom att ta vara på minsta solglimt. En klok gammal katt!

Pappa bor här igen. Han håller på att sälja huset och behöver vila upp sig hos mig. Det gör Ture med, min lilla vakteltupp. Han är minst sagt raggig, han och Raggis delar sovrum.

Dorran har fått sina "valpar": en turkos tyghund, en orange gummisko och en plyschälg. Jag är mycket nöjd med fördelningen!

RSS 2.0