Nu händer det grejer!

I går var min sotarkompis här och fixade till skorstenen. Den var i väldigt dåligt skick, så vi får se vad sotarinspektören säger. Om den inte blir godkänd får vi köra en vända till med glidgjutning.

Det var fantstiskt väder i går, vi grillade lite korv och satt ute och åt. Min granne Lasse var hemma och fixade på vinden, fru och barn var borta, så han kom också och käkade. En annan granne har en container hemma, hon funderar på att flytta. Jag fick lov att slänga mina gamla gipsväggar som stått här i ett år sedan vi rev ner väggen i vardagsrummet. Det känns jättebra att slippa hyra kärra och köra iväg det.

På kvällen gick jag och hundarna ner på stranden och lekte. Det var bara vi där, så vi hade hela stranden och havet för oss själva. Hundarna badade och vi grävde och undersökte saker och ting. Vi var säkert där i en och en halv timme. Jättehärligt!

Jo, dessutom visade det sig att min sotarkompis har eternitplattor att lägga på halva taket till garaget, det finns inga plattor där. Säljaren la på en pressening men den blåste sönder på ett ganska tidigt stadium, så det är fuktigt och rått där inne. Pappa har haft många sömnlösa nätter för det där taket och jag har mått dåligt för fåglarnas skull, deras hönshus är byggt inuti garaget, så det är lite fuktigt där också. Men när taket blir tätt hoppas jag att vi kan torka bort fukten, eventuellt kan man lägga lite isolering på taket till hönshuset, så blir det lite varmare till nästa vinter.

Vi hade i alla fall tur med vädret!

"Nu när vår människa är så le mot oss och tvingar oss att vara ute, ja då är det ju bra att det är sol så vi kan sola oss. Det är nämligen något vi gillar. Och eftersom vi inte får ligga inne, i samma rede och trängas, så får vi väl lägga oss här, tillsammans."
 
image85

Jag vill också vara hund!

Vore det inte härligt att bara få göra det man vill, leka lite, äta och ta en tupplur mitt på dagen! Varför ser det alltid så skönt ut när en hund kryper ihop och sover, så fridfullt!

image84
Dorran vilar och myser med sina leksaker.

BARF

I förra veckan var jag i Malmö och hämtade 137 kg BARF från Jipotima. Så nu är det naturlig rå föda som gäller för Matilda och Dorran och de klagar inte. Vargen i dem vaknar när de står på gräsmattan och tuggar på sina kalkonhalsar, jättegott!

Men så var det dags för fastedagen, det trodde jag inte skulle bli något problem. De är ju inte så där jättegalna i mat, men i går morse stod de båda i köket och följde noga varje rörelser jag gjorde. Och inte kom det någon frukost, och ingen middag heller! De fick trösta sig med några revben att knapra på, så kallade rekreationsben. Det var inte heller så dumt!

image82
image83
Och frukosten så här dagen efter? Jo, nu slank allt ned, kött ,grönsaker, olja och lite vitaminer. Skålar slickades och bunkar diskades rena. Dorran har varit lite kinkig med att få i sig grönsakerna och jag har inte lyckats finfördela dem helt.

Nu är hundarna försvunna, de ligger och sover med stinna magar i sovrummet. Frid!

Ju fler desto bättre!

När jag kom in till hönsen i morse låg de alla tre i samma rede. Det finns tre reden, men de föredrar ändå att trängas tillsammans. När jag kom ut med kameran hade Gunilla flyttat sig, men Alba och Flinga låg kvar.

image81

Vårstädning!

I dag ägnade jag, pappa Dorran och Matilda oss åt att vårstäda. En del löv räfsades ihop och vi flyttade på en hög med gamla golv och gipsväggar. Egentligen är det emot mina principer att flytta på mög, men jag ville ha tillbaka min uteplats igen. Det är den som börjar skymta till vänster i bild. Vi får köra iväg möget någon annan gång, det är sånt man måste betala för.

Vi gjorde en välbehövlig paus och grillade lite korv, otroligt skönt vad det i solen!

Jag vill samtidigt passa på att tacka Vejby Loppis (Vejby Loppis är poppis är deras slogan), utan dem hade detta inte varit möjligt. Minigrillen köpte jag där, 10 kr, ouppackad. Bänken är också köpt där liksom bordet. Utan Vejby Loppis hade vi suttit på marken, och käkat kall korv!

image80


En del mask och grästovor kom fram i dager, de hamnade genast inne hos fåglarna som hade riktig trädgårdsfest i dag. Flinga och Gunilla kommer springande när jag ropar på dem. Mask är smask! Alba har inte fattat det där med mask, men hon gillar att käka gräsklipp. Fast det Alba mest av allt älskar är att sitta i solen och putsa sig. Trots sin kala hals är hon väldigt mån om sitt utseende. När hon har fixat klart frissan vill hon in till sina ägg igen, då gäller det att inte stå i vägen.

Hundvärkstan

Nu har Hundvärkstan fått en ny hemsida, eller en kladd, kan man säga.

Kolla här: http://www.hundvarkstan.se/index.html

Annars har det inte hänt mycket i dag. Vid lunchtid var vi och vaccinerade hela gänget. Estrella är så cool, hon la sig tillrätta på undersökningbordet och vilade lite när hon fått sin spruta, veterinären trodde att hon blev dålig. Men jag försäkrade att hon bara tog det lugnt. Hon har vaccinerats i 16 år, de senaste 12 har det varit hundar med, hon vet vad som gäller.

Sedan var vi på Apoteket och hämtade smärtstillande till Estrella, hon ska slippa ha ont i sin armbåge.

Kvällen ägnades framför datorn med nya hemsidan, det var den fredagen...

Lisas Hundvärksta!

Jippi, jag fick Hundvärksta godkänt! Det ska vi fira, pappa har en flaska bubbel på kylning hemma, den får vi korka upp efter jag kommer hem från rallylydnaden.

Vi har mycket att fira i dag, Swea fyller 5 år, vi ska ha kalas för henne innan vi sätter igång med rallyt.

Här kommer en bild på mina tre hundar, som har (Pepsi), och som fortfarande (Matilda och Dorran), lyser upp min tillvaro.

image78


Sic ittur ad astra!
(Så går man mot stjärnorna)

RSS 2.0