Lycka är

De nya sork- (eller mullvads-) hålen vi har fått i gräsmattan. Alla fyrbeningar och de befjädrade tvåbeningarna älskar dem. Hundarna gräver, katterna gömmer sig (bara öronen sticker upp, hi hi) och hönsen sprätter och sandbadar. Men den som älskar dem mest är nog ändå Matilda, eller vad tror du:


- Kliar lite i näsan, men Gud va' skoj det är.


- Det är mycket nu...Bäst jag skyndar mig.


- Ibland när jag blir trött lägger jag mig på sidan och gräver.


-Sådärja, nu är det klart!

En helt vanlig dag

På morgonen åkte jag in till Helsingborg för jobbets skull. Jag hade hundarna med mig för Matilda hade diarré under natten, så jag ville inte lämna henne. När jag satt i bilen ringde pappa och berättade att det stod i tidningen att det var en ökning av fallen med parvovirus och Matildas blodiga diarré stämde ju bra in på symptomen. Jag åkte direkt till regiondjursjukhuset efter att ha visat PO (min chef) var vi skulle hålla hus. Efter ca en och en halv timma och 2 000 kr fattigare, var det konstaterat att det inte var parvo, men väl en rejäl infektion med mycket blod.

Ja, då åkte jag till vår fotogarfering. Vi håller på med nya annonser och nya recept. Johnny Johansson, känd som Nobelkocken, var det som lagade och Joachim fotade.


Johnny lagar mat.


Joachim ställer in utrustningen.


Matilda vill jaga kaniner istället för fota.

När vi hade fotat klart åt vi upp maten, jag gjorde ett par snabba ärenden på Biltema, lite utrustning till moppen. Det är kallt på morgonen när jag kör numera. Tillbaka på jobbet.

Efter ett par timmar ringde telefonen, det var Andreas som sa att nu hade de lastat det nya hönshuset, så jag kastade mig in in bilen och körde hem, rullade in samtidigt med lyftkranen.


Här kommer hönshuset flygande,
det var rätt häftigt faktiskt.


Nu är det på plats.

Ja, sen inredde jag åt hönsen, lyfte in dem när de satt sig på sittpinnen och nattade dem.


Dorran och Oliver leker sig igenom det hela, helt
ovetandes.

Annars hände det inget speciellt - en helt vanlig dag!

PS. Matilda har bland annat clostridier i tarmen, käkar dietmat och goda bakterier, antibiotika och vi ska även samla in avföringsprov. Men hon mår bättre nu, verkar som diarrén har gått över.

Vaddå hem ljuva hem!Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen av skratt när jag såg denna fantastiska bonad i en heminredningstidning. Jag vill ha  - men är helt kass på att brodera.

Nu var det länge sedan!

Obs! Jag har ny e-postadress, samma början som innan men slutet är telia.com
Numera är man ju mobil...

Som sagt, det är inte det att inget händer...

Först måste jag berätta hur välkommen jag kände mig på jobbet efter semestern. Christine, min kära kollega, hade satt in en liten krukväxt, en stor skål med godis och bundit fast kontorsstolen. Det kändes verkligen som en bra början.

Och på den vägen är det. Vi har hur kul som helst på jobbet. Det är mycket, men alla har inställningen att det ska vara roligt, så vi skojar och är allvarliga om vartannat. Jag trivs verkligen jättebra!

Oliver, eller Oliven som pappa kallar honom, växer och frodas. Han och Dorran busar och kelar och har hur kul som helst. Det går så fort bara, han är mer vuxen i kroppen är kattunge redan!

Det händer att han vilar också.Jag har beslutat att lägga ner så mycket som möjligt av mina djur utomhus. Det som blir kvar är två kaniner och tre höns, varav en tupp. Hönsen är på frigång i trädgården. Kul att kunna se dem från fönstren och prata med dem. Tre hönor har redan flyttat tilll Bodil i Hjärnarp och vaktlarna ska Linn och Marcus adoptera. Just nu är jag på jakt efter en lekstuga till mina små höns, de måste ha ett bättre hus till vintern.

Den gamla hönsgården ska bli hundgård. Den ligger perfekt och med lite singel där ute och lite jobb inne så blir det bra. Och en soffa från loppisen.

På mina lediga helger har jag tagit det lugnt. Det blev lite mycket fysiskt jobb på semestern, ryggskottet var ett helvete, Nu tar jag lite Voltaren och håller mig i stort sett smärtfri, det känns skönt. Jag känner nu att jag har en skön balans mellan jobb och fritid. Och snart sätter jaktsäsongen igång även för mig, och hundarna, det ser vi verkligen fram emot!


RSS 2.0