Till Linn som drömmer om en valp (med ridge)

image77

För er som inte minns eller inte var med

Äntligen har jag och Dorran fått upprättelse (se Mias blogg http://viggoswebb.webblogg.se/). Att köra sin lilla valp i någon form av vagn är inte så dumt. Dorran trivdes i sin, som ni ser nedan!

image76

Matilda och Dorran

Matilda löper, höglöp. De håller på mest jämt, i min säng. Hemska hundar!

image73

Världens bästa Dorran!

Jag är så nöjd med Dorran! Vi var på rallylydnad i går kväll, vi var ute för första gången. De andra hundarna (utom Swea förstås), struntade i sina förare och snufsade och kollade in de andra hundarna. Inte Dorran, jag hade henne lös och hon var helt fokuserad på mig och att vi skulle jobba och ha kul! Det är häftigt!

Hon är inte jättebra på rallylydnad, mest beroende på att hon inte kan sitt, ligg och gå fot, inte utan hjälper, men hon lär sig. Det räcker med att hon har gjort "fel" en gång och trängs, när man går ett varv runt i vänster, ett snävt varv, hunden ska så småningom bara snurra på bakdelen, nästa gång är hon mer följsam. Duktig hund! Jag är jättenöjd.

Vi ska träna på snabba lägganden, läggande under gång och bakdelskontroll till nästa vecka.


image69
Och vacker är hon också!

Ha, ha! Så tokig är jag inte!

Man kan väl inte ha trägolv i badrummet heller!


Vårkänslor

Inte för att våren och sommaren är mina favoriter (jag älskar hösten), men jag kan inte låta bli att bli glad nu när vi faktiskt har sett solen ett par dagar. Energin kommer tillbaka till både kroppen och sinnet. Matilda är i höglöp, så hon har också vårkänslor, nu är det fullt härj i sovrummet, Matilda och Dorran busar och sätter på varandra i en salig blandning.


Vet inte om det var vårkänslorna som fick mig att riva ut plastmattan i hallen. Den åkte ut i alla fall på eftermiddagen. Under finns ett riktigt fint trägolv, obehandlat. Nu ligger det trasmattor på för att skydda det till jag bestämmer mig för vad det ska vara, trärent eller målat. Det är härligt att kunna göra vad man vill i sitt eget hus, det njuter jag av.


Jag har börjat samla på mig fröpåsar. Äntligen har jag hittat blomsterlin i blått, jag har även köpt i rött, gurkört, buskkrasse, blåklint och en rosa malva. Nu ska det till lite grönt ätbart också, till mig , hundarna när de ska få Barf och till de andra djuren. Jag ska odla det i små bäddar med pallkragar och så i flera omgångar så salladen kommer hela sommaren.

Oliver har också vårkänslor, han uppvaktar Fanny allt vad han kan, snurrar runt henne och visar upp sin sköld som ännu inte är fullt utvecklad. Jag tyckte att Fanny verkade ointresserad, men nu undrar jag om jag inte har ätit fasanägg vid ett par till fällen. Tyckte att hönsäggen hade blivit ovanligt små. I går förresten när jag kom ut i hönshuset låg Flinga ovanpå Alba i boet, tokiga små fåglar.


Om det är någon som inte blir på gott humör av solen så har jag ett tips. När jag är rktigt nere går jag till en djuraffär och tittar på kaninungar. De är så bedårande att man inte kan stå där och sura. Prova!


Hur blev det?

Jag förstår att ni undrar hur det gick med mitt sovrumsprojekt. Det har faktiskt varit klart ett tag, Christian tapetserade på sportlovet. Det blev otroligt bra! Lite svårt att ta kort på det bara, speciellt med det stora objektivet. Ni får lita på mig, det är skitsnyggt!

image68

Maskfest!

Tänk att några spadtag i jorden kan ge sådan lycka! Mums vad det är gott med mask!

 image66 image67

Matilda rules!

I dag apporterade Matilda ett rått ägg, utan att ha sönder det. Hon kanske inte är så hård i

image65

munnen ändå! Jag hade lagt det på marken och glömde det och så kan vi ju inte ha det. Min lilla svarta cockerassistent tog med sig ägget in och lämnade det till mig.

Och lite senare på eftermiddagen fick vi reda på att hon har blivit moster. Visst är hon fantastisk!

Dorran var på rallylydnad och fick väl i sig ca ett halv kilo Frolic. Matilda fick en grisknorr med sig hem, nu är det fullt krig här med passande och retande med knorren.

Annat smått och gott
I dag har jag skickat in pappren för registrering att nytt fimanamn, i första hand önskar jag heta Lisas Hundvärksta, hoppas att det går igenom.

Jag har beställt ca 100 kg BARF-foder, får se hur lång leveranstiden är (och om det får plats i frysarna).

Alba har surnat. Fick ut henne i dag och det visade sig att hon var vrålhundgrig och törstig. Knäppa lilla höna! Både Oliver och Fanny är lite elaka mot henne, om de inte skärper sig kommer de att bli omplacerade. Alba är nästan kal på halsen, hoppas att det är ruggning på gång, är det fasanerna så åker det ut och så tar jag in ett par höns till istället.

Rallylydnad

I kväll var vi på rallylydnad. Det var riktigt kul, jag visste inte vad det var utan tänkte mest att Dorran behöver gå en kurs och lära sig att träna och koppla av, sitta still och vänta på sin tur. Det är ju skönt att Dorran inte är en cocker, att sitta en längre stund är inte hennes grej, hon står hellre upp.

Det vi fick göra i dag var att träna på att följa händerna, hand target. Det kommer man så småningom att kunna styra hundarna med genom att föra dem t ex runt om en med hjälp av handen. Om man lär in att det bara är handflatan som gäller så är det lättare att styra dem. Att Dorran hade tränat på high-five med tassen på handen visade sig inte utgöra något hinder.

Det andra vi tränade på var att hunden står rakt framför en och har ögonkontakt, nästa steg är röra sig med kontakt. Efter det kommer att hunden sitter vid sidan om. Vi har slarvat lite med ögonkontakten, hon har koll på mig men inte med blicken på mig.

Nyttiga saker att träna på som man kan ha användning av i många olika sammanhang.

Vi använde klicker, det känns också kul att testa det lite mer. Dorran tycker det är roligt och har lätt för att bjuda på olika beteenden.

Vi ser fram emot nästa tisdagkväll!

Full fart framåt!

Nu börar ett nytt kapitel i mitt liv. Jägareförbundet har bestämt att de ska anställa en som ska sitta på Öster Malma och göra mitt jobb. Tur att jag hoppade på hundfysioutbildningen för ett par år sedan!

Jag håller på och förbereder öppnandet av mottagningen. Det är klart att jag blir återförsäljare av Jipotimas BARF-mat, jag blir även åf för Kronch, de har bla a laxolja och energisbars som jag är glad att jag har hittat. I morgon ska jag träffa Bjäre Fågel, jag tror att det kommer att ordna sig så jag får ta kycklingen därifrån.

I torsdags var jag på en föreläsning av en homeopat och akupunktör, Andreas Kalderon. Det handlade om naturläkemedel och djur, Andreas förkastade helt hundmaten i påse. Ca 30 personer var och lyssande och ett litet frö såddes i deras medvetande. Intresset för foder var stort. Jag tror inte att jag kommer att bli miljonär på att sälja foder, ser det mest som en service till mina kunder och för vissa hundar en del i behandlingen.

Jag har fått in lite pengar att investera i min nya verksamhet. Jag ska leasa en elektorterapiapparat och köpa hem ett litet lager med kylbandage och aminosyror. Jag håller på med min nya hemsida, har inte kommit så långt ännu, kolla under länkar och Hundhälsan. Har inte helt bestämt mig för namnet ännu, hoppas kunna komma på något bättre.


Planerar att ha Öppet Hus någon gång fram i vår när det blir lite varmare. Då hoppas jag att det kommer massor med folk, bla alla hussar och mattar från Julkullen, så käkar vi lite tillsammans efteråt.

I morgon kväll ska jag och Dorran börja en kurs i rallylydnad. Det är på tiden och hon och jag går en kurs tillsammans igen, vi har bara gått valpkurs tidigare. Och på lördag ska jag ha prova på viltspår för fem nyfikna hundägare och deras hundar. Så, som sagt, det är full fart framåt!


RSS 2.0