Dorran snarkar

alltid efter att vi har klickertränat. I dag var inget undantag. Vi var med Bea och Maria och lärde oss en massa nytt. Linn, Marcus, Cattis och Helen var också med. Vi tränade på kontakt och fick emellanåt upp lite flyt i träningen (efter att jag hade kastat kopplet, både koppel, klicker och godis blev för mycket).

Jag har köpt klickerbibeln som jag håller på och tar mig igenom (Lydnadsträning i teori och praktik), 650 sidor med en massa bra tips, både i teorin och praktik, precis som titeln lovar. Och om man dessutom satsar på elitklass och inte fastnar i klass 1 så blir det riktigt roligt.


Jag ryms visst det i kattbädden!

Jag och Dorran håller på och tränar position genom att träna med en låda som hon går upp på med frambenen. Sedan rör hon på bakbenen och förflyttar sig, sakta men säkert, mot utgångspositionen. Det blir lite rörigt när Matilda ska lägga sig i, så nu ska vi träna in att man kan vara parkerad på en fäll medan kompisen tränar. Det måste vi kunna till våren, det kommer ju förhoppningsvis en liten valp då!

Vinterpromenad


Vejbystrand i vinterskrud, ingen vanlig syn.

Vi tog en lång, härlig promenad på eftermiddagen. Det har varit kallt så länge att det tom är lite is på sjön nere i havet vid Vejby udde. Sjöfåglarna har flyttat på sig, inte mycket djurliv, bara några koltrastar i vresbuskarna. Och kaninspår, förstås. Matilda var glad. Efter en timmes promenad verkade båda mest längta hem till värmen.

Skönt att veta att hönsen har det varmt och skönt, jag satte in ett elelement förra helgen, nu kan vi vara inne i värmen utan att vara oroliga för dem.

Estrella ligger vid elementet och snarkar, Oliver springer omkring som vanligt och ställer till ofog. Matilda har blivit av med sina stygn och båda har kommit ur sina löp, allt är som vanligt igen, förutom kylan förstås. Måste säga att jag längtar till ljus och lite värme!

RSS 2.0