Vad händer?!

Jo, det händer en hel del här. Jag har flyttat min mottagning till Ängelholm. Jag hyr ett rum på Hundägarskolan, så nu har jag fått trevliga arbetskamrater och ett jobb att åka till (och från).

Sussi Sussex har tyvärr flugit vidare till hönshimlen, hon blev sjuk. Istället är hennes syster och bror här, Siri och Simon. Lilla Grå och Vit bor nu hos Linn, Vit kommer snart tillbaka hit igen, han är bara sällskap. Guldfasanerna Funny Fasan och Oliver har också flyttat till Linn. Där kommer de så småningom att få ett jättestort hägn att bo i. Lilla Grå, som numera heter Ask, kommer att få en liten kochinkyckling som sällskap. Senare kommer det även ett gäng orpingtonkycklingar, kanske kommer någon av dem att flytta hit.

Vaktelkycklingarna, de små humlorna, är nu stora. Fyra av dem bor hos kaninhonorna i deras fina hägn. Fyra bor med Ture och de andra. De har själva valt hur de vill leva. Fyra gick genast ut och smälte in hos de andra vaktlarna, de fyra som fick flytta till andra hägnet kom aldrig ut ur hönshuset. De trivs bra tillsammans, kaniner och vaktlar verkar funka jättebra ihop.

Jag och Dorran går stadgekursen på Hundplugget. Det går ganska bra, fast  Dorran kan inte sitta och stanna kvar. Det skulle vi träna på och nu är det bara 3 dagar kvar till avslutningen. Varför går tiden så fort?! Vi ska börja en viltspårkurs med Ingvar på Järavallen, det ser vi fram emot.


Bus, en go kanin!

Release-party!

Nu har flickornas föräldrar byggt en jättefin kaninbur till de två kaninungarna. Detta firade vi med release-party. Mina grannar Sanne, Zofus och Magnus var också med när vi drack lite bubbel.


Här byggs det.


Nu är de släppta, Matilda och Molly kollar så allt går rätt till.

Takläggning

Christian, Filippas och Alexandras pappa, kom och la taket på garaget, en bit har fattats sedan jag flyttade in. Det har regnat in och varit otrevligt för hönsen i hönshuset, det ligger inne i garaget.


Stackars Christian, jag trodde det skulle ta ett par timmar, som vanligt fick man ta det
gånger pi!

Hundfysioträff i Småland

Fredag och lördag i förre helgen var jag på hundfysioträff. Vi gick igenom kurser, gjorde några rörelseanalyser på våra egna hundar och kollade igenom dem ordentligt. Däremellan hann vi käka lite gott och hälsa på Mias höns och får. Man hinner mycket på ett dygn, lagom länge att vara borta också.

Matilda gick vi också igenom, hon har något som hoppar i vänster knä när hon böjer det, patellaluxation? Vi åkte till veterinären på tisdagen. Dubbelhalt i bak och patellaluxation på bägge knän! Inte roligt, men det syntes i alla fall inte något på plåtarna (dvs inga pålagringar på knän eller ländrygg). Problemet sitter i hennes höfter och så har hon börjat att hitta på sätt att avlasta dem och då blir det knas i knät. Nu blir det tung fysioterapi för Matilda. Hon ska vara bra innan jaktsäsongen börjar!


Lotta, Anna och Mia funderar på vad det kan vara för fel på Annas hunds Lisa, hon haltar på
ena frambenet ibland.

RSS 2.0