Allt blir inte som man har tänkt

Skorstenen var utsatt för inspektion av sotaren i måndags. Inte helt oväntat, med tanke på det flytet jag har haft på sistone, så blev den inte godkänd. Vad det kommer att kosta att fixa den och när det ska bli till har jag ingen aning om.

Jag gick då ned i källaren och satte på pannan, den har ju varit avstängd sedan i våras. Efter ett dygn var det fortfarande ingen värme på elementen. Luftning av desamma visade att det inte finns något vatten i systemet. Två element går inte att lufta, så där ska det bytas en nippel. Denna nippel går inte att köpa i vanlig affär och byta den bör göras av VVS:are. Å man ska passa på att byta medan systemet är tomt. Så fylla på vatten lär dröja.

Jaha, så är det. Tur att det är såpass milt ute, för någon värme lär vi inte få uppleva här i första taget. Det är värst att duscha, 14-15 grader i badrummet är över min smärttröskel. Man får ladda innan man går in där.

I måndags låg jag i soffan och vägrade att röra mig, det känns lite bättre nu, men inte helt bra. Det är väl sånt här man kommer att skratta åt när man sitter på hemmet. Eller?

Ungdomarna är lösa!

För några dagar sedan släppte jag ut de två unga vaktlarna i det stora hägnet. De stod och tittade ut från sitt lilla utedass och verkade nyfikna på världen utanför när jag kom på morgonen. Och det gick jättebra! De blev nyfikna och kollade genast in sin omgivning. Stures kyckling klampade sedan rakt igenom de andras morgonbestyr, sa "Tjena, jag bor här!" med sån självklarhet att de andra knappt märkte vad som hände. Den kycklingen är väldigt lugn och säker. Den andra, kompis, tog lite längre tid på sig att springa ned till de andra. Inte fullt lika självklar som Stures avkomma, så den fick naturligtvis Kim (den hetsiga) på sig. Men det var väldigt lite. Av tupparnas reaktion kan man tro att båda är hönor. Fasanerna kom rusande och trodde att de två hade övernaturlig förmåga att hitta gottis, vilket de inte hade. Fanny Fasan blev lite sur, men det gick snabbt över.

Eftersom dessa ungdomar är ovanligt begåvade, så går de naturligtvis in på utedasset och sover under lampan i värmen. De andra fem ligger precis utanför.

Några mornar senare låg det ett ägg, mycket märkligt. Måste vara någon av de nya, tror jag.

Diplomerad hundfysioterapeut!

I går fick jag mitt diplom efter två års studier i Göteborg - nu är jag diplomerad hundfysioterapeut! Det känns spännande och kul, en ny fas i livet kanske börjar, vem vet. Mottagningen står klar pch väntar på att fyllas av patienter. Jag köpte ett par nya elplattor, två små som är 4x6 cm, till mindre hundar som Matilda, det går även att ha dem på ben.

Nu kan jag erbjuda behandling med ultraljud och elterapi. Nästa investering blir en punktsökarpenna som man kan elstimulera akupunkturpunkter med, utan att behöva sticka nålar. Jag funderar även på att bli återförsäljare för ett hundfoder.

Nu har de flyttat!

Igår fick jag nog av fjädrar, spån och sand över halva övervåningen och tog ut småvaktlarna till hägnet. De bor i gamla utedasset med en värmelampa hängande i taket. Sedan blev det storstädning av övervåningen, jag återtog mitt skrivbord, installerade skrivaren jag fick av familjen Norberg. Det var ju lite synd att jag glömde sätta på elementet igen, så det var lite svalt i natt (15 grader)... Men å andra sidan hade vaktlarna det också lite kallt, men de verkar klara sig bra. Kaninerna har fortfarande inte förlikat sig med att äta hö, fattar inte vad de käkar för något, men de går inte ner i vikt i alla fall. De får lite annat, smask, frukt och rotfrukter också.

I dag ska vi äntligen köpa färg till golvet i matrummet. Som om det inte var nog med alla utgifter så blev mina vinterdäck utdömda i går, bara att skaffa nya. Men, men, det ordnar sig så småningom med allt, det är ingen idé att deppa, det förändrar knappast något.
Lite senare på dagen:
Nya planer, kaminen är inne, Dennis kom som en blixt. Golvet får vara prickigt till i sommar, då hyr jag en slipmaskin och slipar golvet så det blir trärent och sedan får det bli lack eller olja. Kanske får jag hjälp av någon semesterfirare.

De små vaktlarna är jätteduktiga, de tar för sig av utrymmet de har fått och ligger under lampan och värmer sig. Ska se om jag ska sänka ned den något i morgon.

Vi är helt slut!

Jag och Matilda har varit på jakt två dagar i sträck. Den första jakten var i fredags, halv storm och regn. Jag hade för lite på mig, av någon anledning kan jag inte ha mina vinterjaktbyxor, det fattas ca 4 cm för att det ska gå att knäppa dem...

Lite vilt, inga fasaner ute när det är så dåligt väder. Matilda gick tom hela dagen, inga stötar. Hon apporterade en fasan vid första såten efter lunch. Efter andra såten på eftermiddagen tog hon helt slut. Hon bara vägrade gå ut, var genomblöt och gick med svansen under sig, vid naveln ungefär. Jag trodde hon hade vattensvans eller gjort sig illa i bakvagnen. Det visade sig att hon var nedkyld. Det tog närmare 4 timmar för henne att få upp värmen igen. Dubbla täcken och min parkas över sig med full värme på i bilen, sedan la Marie värmekudden i micron och la den längs hennes rygg, och Matilda hade själv bäddad i kökssoffan med stora kuddar över sig. Där låg hon ett par timmar till, sedan masade hon sig till soffan och bäddade ner sig i täcket och kollade på Idol.

På lördagen fick jag låna ett par byxor och långkalsonger av Marie, så jag klarade att hålla mig varm. Det var solsken, nästan vindstilla och en härlig jaktdag på Övedskloster. Fyra såtar på förmiddagen, lunch i värme och sedan två såtar till, varav en var helt ny. Det var görskoj , sa Matilda. Alla andra hundarna höll på och busade omkring efter den nya såten, utom Matilda, hon var inne i fodermärgkålen och ville gå en gång till! Dorran och hennes mamma Sanne var med på eftermiddagen.

Söndagen var vilodag för hundarna. Jag var tvungen att åka iväg och hålla lydnadskurs, hundarna fick stanna hemma. Så här såg det ut:

image36
- Gå du, vi stannar här i vår soffa.

Mina grannar hade räddat djuren i hägnet från att bli smockade av en duschvägg som jag hade som tak, som flög omkring i stormen, jag var ju inte hemma. Jag är så glad över mina nya grannar, hoppas de inte ångrar sig och flyttar tillbaka till Danmark igen. Sanne vill ha en öppning så hon kan ge fåglarna och kaninerna lite smask från sin sida, hägnet gränsar till deras tomt, så det måste vi fixa. Hon hade lyckats peta in lite äpplen till dem. Tack för att ni finns!

Valpbilder Matilda

Här kommer en liten nostalgitripp - valpbilder på Matilda

 image31
Matilda och Pepsi käkar ben
 image32
Matilda är bara sig själv
 image33
Favoritsovställningen
 image34
Sova på designfilt går oxå bra

image35
Visst är jag bra på skor!

Hundar och katten

Det är härligt att ha Estrella hemma igen, hon har ju bott nästan ett år hos pappa. Nu har hon fått sin kur med smärtstillande för sina leder och vi fortsätter med glukosaminet. Hon verkar trivas och må hyfsat bra, jag tror dock att vi får sätta henne på Metacam en längre tid.

image29
Estrella bor in sig

I lördags kom Bea förbi med en soffa, det är jag väldigt tacksam för. Det är däremot ingen vidare fart på hundarna sedan dess, de har blivit riktiga soffliggare. Matilda lämnar knappt sin nya soffa.

image30
Soffpotatisarna!

Utmanad!

Sex egenheter hos mina djur som ni inte känner till

1. Dorran har aldrig haft sönder något, trots att hon konstant har något i munnen, vad spelar ingen roll; sko, leksak, kudde, filt eller katten.

2. Matilda ser som sin uppgift att vara min personliga assistent. Hon talar om att jag ska gå på muggn efter frukost, att vi ska dricka kaffe på övervåningen och är alltid redo att hjälpa till med att hämta t ex skor som Dorran dräller omkring sig.

3. Jag kallar Dorran för Moj-Moj, fråga mig inte varför.

4. Estrella, min katt, kommer när man visslar. Hon tycker mycket om att åka tåg, då sitter och och tittar ut genom fönstret på det där lilla bordet man fäller ut framför sig (det var ett tag sedan hon åkte tåg,). När hon blir kissnödig skruvar hon på sig, då går vi på toa, Esterella trycker ned rumpan i en sån där stor glassplastbehållare, Bumling, eller vad det heter. Där har jag hällt i lite kattsand. Sedan sätter vi på locket och går tillbaka till vår plats.

5. Vi kan lugnt sova alla tre i en 80 säng, jag på sidan med benen upp, Matilda mot min mage, Dorran i vecket vid knäna, med huvudet på min vad.

6. Innan vi släcker för kvällen säger jag "Godnatt Matilda, tack för i dag och sov gott" och "Godnatt Dorran, tack för i dag och sov gott". Sedan sover vi länge, ligger och snoozar på morgonen och kelar. När jag staplar mig upp så sitter Dorran och Matilda kvar och kollar om vi verkligen ska gå upp eller om vi ska somna igen. Sedan går de ut i trädgården. Nu när Estrella har flyttat hit igen så får jag inkludera henne också.

Vi har ett härligt liv tillsammans!

Vad händer?

Tiden bara springer iväg, jag hinner inte med. Det blir inte bättre av att jag har fått Mias och Ingelas sömnsjuka, kraften är helt borta. I bästa fall får jag en liten energikick mellan klockan 18 och 19.

Kaninerna mår bra, de har dock lite svårt att vänja sig vid att det är hö som gäller nu och inte färskt gräs. Fasanerna är vackra och feta, Prins Oliver blir mer och mer tam. Det verkas om Ture och Sture har grävt ned stridsyxan, och hönorna mår bra. Vaktlarna som bor inne på skrivbordet mår också bra, den ena är nu fullvuxen, men jag väntar 1-2 veckor med att ta ut dem, Stures kyckling ligger ju 10 dagar efter.

Dorran löper, så WT brinner inne för vår del. Som om inte det räckte så fäller hon nu också, det känns ibland som jag håller på att drunkna i svarta hårstrån och blodfläckar. Matilda mår bra, verkar inte som hon blir skendräktig denna gång. Hon har varit lite bitsk mot Dorran sedan hon började löpa i augusti, de leker inte så mycket längre. .
Hoppas att det snart kommer att ändra sig, det är så roligt att sitta och titta på dem när de busar,

Estrella, min lilla katt, har varit dålig och jag befarade det värsta. Men efter dagens veterinärbesök så känns det mycket bättre. Lite förhöjda njurvärden och artros på armbågarna. Så nu är det dietmat, lite smärtstillande och glukosamin som gäller. Och hennes tänder är nu fria från tandsten, så nu hoppas jag att hon kommer att leva några år till. Hon fyller 16 år till våren.


image28


Duschen har varit ur bruk ett tag pga av stopp i avloppet. Jag passade på att kasta ut badkaret, avloppet är rensat men jag väntar på att duschdraperiet ska komma upp och så ska det installeras en fläkt. Jag har bett min granne som är vvs:are om hjälp. Jag orkar inte hålla på och pilla med allt själv längre.

Kaminen är ännu inte installerad, det beror på att jag inte har några pengar till att måla golvet med. Men det skulle vara skönt med lite värme, jag har inte satt igång pannan utan kör på värmefläkten. Vi spenderar det mesta av vår tid på övervåningen, där är det varmare. Det är Matilda som har kommit på det. Det började med att hon ville att vi skulle dricka förmiddagskaffet där uppe, sedan blev det hela frukosten och nu sitter vi jämt här. Jag har även flyttat upp min dator hit.


RSS 2.0