Presentation av nya familjemedlemmar

I onsdags kväll var jag och hämtade Filippa och Alexandra vid tåget. De ville komma hit så snart de fått sommarlov, mamma och pappa måste jobba en vecka till eftersom midsommaren är så tidig i år.

På torsdagen åkte vi ut och letade efter kaninungar. Först var det bara Alexandra som var lovad en ny kanin eftersom Ludde blev tvungen att flytta. Men så läste vi i kaninboken att två honor kan trivas ihop om de får växa upp tillsammans. Ja, och har man en kan man väl ha två, eller?

Det blev två efter mycket letande. Nu är det nämligen långhåriga kaniner som gäller, och det ville vi inte ha. Dessutom var de flesta kaninungar pojkar och vi skulle ju ha två flickor. Så här blev det till slut, tycker nog att vi får godkänt!


Det här med att resa var ju jättespännande, säger Lilly, som är äventyrlig av sig.


Man blir trött av att kolla in allt nytt, Lilly vilar mot Filippas mage.


Tissy, lite blyg och försiktig.


Vi har en ny regel, inga kaninungar i sängen förrän vi har köpt plastade frottelakan.

Vi har faktiskt en ny familjemedlem till, Sussi Sussex, en kyckling. Hon bor tillsamans med Svart på mitt skrivbord. Det visade sig nämlingen att jag troligen har helt fel angående kön på Gunillas småttingar. Vit och Lilla Grå är inte så små längre. De är nästan dubbelt så stora som Svart och brukar fäktas med varandra och är mycket försigkomna. De är antagligen tuppar! Jag hoppas kunna behålla Lilla Grå, vi har fått mycket bra kontakt, han äter ur min hand (det gör Vit också, men Lilla Grå är speciell).

Ja, för er som har räknat rätt så bor vi tre människor på övervåningen och en på nedervåningen (pappa vägrar att flytta hem, han håller fortfarande på att återhämta sig, säger han). Övervåningen hyser även  två hundar, en katt, två kycklingar och två kaninungar. Dessutom har vi fått en ny hyresgäst i vedskjulet, en igelkott har flyttat in. Rena rama Noaks ark, eller som Bea sa:
- Äntligen har Lisa fått bli kycklingmamma!

Kommentarer
Postat av: Mia

Nu är du i samma klass som Sibbarps Zoo. Själv ligger jag i lä med en vuxen hund och en labbevalp som är hos oss på sommarkollo. Ju fler desto bättre!Ha det bra!

2008-06-23 @ 11:03:47
Postat av: Mamma Pella

Klart godkända kaniner! Hoppas att de är lika gosiga som de ser ut!!

Ha det så gott!

Snart kommer vi! Då blir det ett svart monster till!

2008-06-23 @ 15:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0