Spader Damen - Meitas Cup och Meitas Lattjo Lajbans

Den helgen gick inte av för hackor, minns inte när jag hade så roligt sist!

Lördagen började illa med regn, men lite tålamod och några extra koppar kaffe så red vi genom stormen och vädret lättade.

Ruta 1: hämta en massa konstiga saker (legobitar, matskålar, pennor m m)
Dorran: Tog in apportbocken och kanindummisen, lät resten vara, fattade inget.
Matilda: Plockade in det ena eftert det andra´, bajsade lite och hämtade ännu mera, 19 poäng!

Ruta 2: Jag skulle fälla ölburkar med hjälp av tennisbollar och sedan skulle hunden hämta en ölburk
Dorran: Jag missade alla burkar och Dorran hämtade inget (märkligt, ölburkar är ju inte helt obekant)
Matilda: Da Capo
Slutsats: När det hänger på mig går det åt skogen!

Ruta 3, linjetag, man valde mellan 5, 10 och 15 poäng
Dorran: Jag väljer 15 poäng, det visar sig att det går längs en stig och att den viker av strax innan dummisen, det gjorde Dorran också.
Matilda: jag valde nu 10 poäng, det gick galant.

Ruta 4: Markering, en på 5 poäng, en med dolt nedslag 10 poäng, tog man båda blev det 15 poäng.
Dorran: jag valde 15 poäng, Dorran markerade bägge och gjorde det hon är bäst på, dvs apporterade.
Matilda: Hon hörde/såg den första markeringenden andra satt hon och tittade på mig istället. Den frösta kom in snabbt, värre var det med den andra. Hon var inte ens i rätt kommun, antigen för långt till höger eller för långt till vänster. Efter  ett tag tyckte vår eminenta domare Cecilia att jag för Matildas skull kallade in henne och kastade om utom tävlan. Jag svarade att hon är fem år och klarade av det. Faktum var att hon inte hade mattats alls. Efter ytterligeare ett tag hittade hon den, jag frågade domaren om vi fortfarande var med i tävlingen och hon svarade "Om du får den i hand". I samma ögonblick spran Matilda förbi mig, jag gjorde en målvaktsräddning, rullade på axeln, tog dummyn, reste mig och gav den till domaren. Det hade säkert inte varit några problem att få in den, men i det läget vill man inte chansa.

Ruta 5: Jag skulle hålla en köttbulle på en sked som jag höll i munnen, hunden skulle gå vid sidan. Sedan lades en köttbulle strax bakom hunden. Jag gick ifrån hunden till utgångspositionen och en köttbulle lades mellan oss. Sedan kom en inkallning.
Dorran:Jag gick med henne i koppel, inga problem. Köttbullen lades bakom henne, jag gick och sedan var det dags för inkallnig. Dorran vänder sig blixtsnabbt om och tar kötbullen bakom sig, sedan kommer hon in till mig.
Matilda: Jag har henne lös, allt går galant. När jag kallar in ser hon inte ens åt köttbullen, jag trodde hon inte hade märkt den. Men när jag säger "Varsågod!" vänder hon sig om och springer och tar sin belöning. Full pott igen.

Totalt kom Matilda på fjäde plats, det är jag mycket nöjd med. Dorran fick tyvärr vara försökskanin, men hon gjorde så gott hon kunde.Vi kommer igen nästa år! Då blir vi svåra att slå, två otroligt duktiga hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0