Meitas Turliga Tyra Tryffel

Har flyttat hem. En regnig dag var det igår när jag körde till Pärup. Men det var ju ganska skönt, då kunde Marie och jag sitta inne och prata hela dagen. Och tiden gick fort, jag kom inte iväg förrän vid halv sju på kvällen.Det är något speciellt med att köra hem med en ny flockmedlem. Tyra gnydde lite i buren som var på passagerarsätet, tuggade lite på sitt resgodis som Marie hade lämnat med, gnydde lite igen och somnade när vi var i utkanten av Höör. Precis när vi passerade Ängelholmsskylten drömde hon och skällde till i sömnen. När vi rullade in på gården vaknade hon.


En liten Tyra som sovit för lite!

Katten var en kul typ, honom kunde man skälla ståndskall på. Det var förstås mycket nytt att upptäcka, många nya dofter som passerade den utmärkta lilla näsan hon har fått. Och sen blev hon så trött att hon knappt visste vad hon hette och inte hittade hon den där sköna bädden som hon brukade vila i. Och Dorran och Matti (eller Fröken Citron och Fröken Ättika) var sura på snurrandet. Till slut fick vi till en bädd som passade, med väggar och tak gjord av soffbordet. Och där sov hon, säkert i ett par timmar...

Nej, det blev inte mycket sömn, men så är det ju när allt är nytt.

Tyra är en tuff och framåt liten tjej, inte särskilt lik Matilda som alltid är runt mina fötter. Trädgården har fått ett nytt staket, hon tar sig allt för stora turer på egen hand, det tycker jag inte om. När hon inte fick äta upp min frukost blev hon så arg att hon satt och hoppade och skällde. Och när Matilda tröttnar på henne och säger åt henne att gå och lägga sig, ligger hon och muttrar en lång stund innan hon tystnar och somnar. Några minuter.

I kväll ska vi på valpkurs, efter det kommer hon väl att sova. Hoppas!


Kommentarer
Postat av: Linn

Söta lilla Tyra <3 Tror att Lira och Flora hade hjälpt till att vara Fröken Citronett och Ättikett ;)

2010-09-15 @ 16:58:50
Postat av: Mia

Åh vilken söt liten T!!!2010-09-15 @ 20:52:32
Postat av: Marie

Skönt att Du tagit hand om "Lilla T", har i Pärup har det plötsligt blivit ricktigt lugnt.

2010-09-15 @ 23:41:11
Postat av: Carina, Vittra & Lystra

Guuuud så söt!!! Henne kommer du få mycket glädje av. Tror de "sura tanterna" blir sötare med tiden :-)

2010-09-16 @ 13:02:16
URL: http://shivaovittra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0