Tyra 24 veckor

Inte visste jag att det var så intressant att frosta av frysen, då hade jag ju gjort det för länge sedan.
Jag har konstaterat att det inte går att vara utan katt. De är otroligt rogivande små varelser.
Jag och Tyra var uppe på toa vid fem i morse. Helt plötsligt kommer en människa med en hund gående ute på cykelvägen. Klockan fem! Tyra kom som en pil mot dörren, hoppade upp i soffan där hon kunde se spektaklet på tryggt avstånd och började skälla. Jag sa tyst till henne att jag hade sett dem och att de var tokiga. Då tystnade hon och vi gick och la oss igen, som normala människor. Tyras reaktion var helt obetalbar! Snacka om att reagera på sådant som är avvikande.

Jag har precis fått hem Maria Hagströms bok "Från valp till stjärna". Den ska jag kasta mig över i dag, verkar väldigt lovande. Den handlar framför allt om tävlingslydnad, men del 1 är till stor del en grund för ett fortsatt samarbete. Hon jobbar mycket med hundens attityd, att verkligen vilja utföra det man ber den om (belöning är a och o, detta utvecklar hon), stressnivåer och att börja samarbetet med mycket lek. Sedan fortsätter hon leken med att bli följsamhetsövningar, koncentrationsövningar, ta-i och tempoövningar, röra sig från och mot föraren.

Kommentarer
Postat av: Marie

MKT intressant! Tränade avlämningsträning med Hedvig idag, hon slarvar lite med de större tupparna på jakterna ibland. Kom fram till att vi glömt att leka på jättelänge! Efter lite extra bus som belöning gick det mkt bättre. Skall bli kul att höra hur hon tänker. Kommer du på lördagskvällen innför tackjakten, kanske vi kan få en lektion.

2011-01-12 @ 19:52:53
Postat av: Carina, Vittra & Lystra

Klart man inte kan vara utan katt! Ett hem utan katt är inget hem! (det sista var Milton som skrev)

2011-01-15 @ 10:53:10
Postat av: Linn

Håller med, katt är supermysigt även om jag varit anti tidigare. Är väl alla ouppfostrade från exjobbet jag har i åtanke... "Lilla M" blev strax före jul kastrerad och nu väntar vi på vår så att kan sätta igång och praktisera de trafiklektioner vi haft under vintern ;) Hoppas på bättre lycka vid vägen denna gång - Lilla M verkar iaf vara klokare än föregående katt...

2011-01-15 @ 16:07:53
Postat av: Bea

Var Marias bok bra? Har nu i ett par dagar haft fingret på tangenten KÖP men ännu ej vågat genomföra det. Vad säger bokexperten?

2011-01-28 @ 12:53:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0